Home SEO Web dizajn

Web dizajn

Web Dizajn

Web Sajt treba da je (1) sadržajan, (2) brz i (3) prilagođen potrebama korisnika. Možda je malo preterano ali ljubiteljima animacija na Webu treba reći da, ako baš vole crtane filmove odu u bioskop, a izradu sajtova prepuste profesionalcima sklonim bazama podataka i CMS. Važilo nekada, danas važi isto. Sadržaj, brzina i user experience (UX). Znači (1) sadržajan, (2) brz Web Site i (3) zadovoljan posetilac (UX).

Nekada je rađeno isključivo sa html. U njega smo pakovali sve. Logotip firme, slike optimizovane do granice dobrog kvaliteta zbog skromnih propusnih moći mreže, tekst skoro isključivo sa dva fonta i sve to solidno organizovano. Gde smo danas i kako se priča završava, barem za aktivnu generaciju Web programera?

Wp Market ShareSa html sajtovima smo se rastali na početku 2006. godine. Bila je to dobra odluka. WordPress Open Source CMS koji radi na MySQL. To danas pokreće više od 18 miliona Web sajtova. Tada WordPress 2.0 do početka 2010. verzija 3.0 danas WordPress 4.9.2 (čeka se značajna promena u verziji 5.0) Identičnu rečenicu može da napiše neko ko opredelio za Joomlu ili Drupal, a vi nećete pogrešiti za koji god od ta tri CMS da se udlučite.

Open Source CMS i PlugIns

WordPress CMS je dobra odluka. Intuitivan ako poželite da se bavite održavanjem sopstvenog sajta, bezbedan, koliko je to moguće jednom Free CMS sistemu i siguran sam, dobro osmotren od strane Google robota, imajući u vidu 18 miliona aktivnih WordPress instalacija.

A može i eksplicitnije. WordPress je odličan izbor, interfejs je intuitivan ako poželite da se bavite održavanjem sopstvenog sajta, vrlo je bezbedan uz upotrebu odgovarajućeg PlugIns, odlično komunicira sa Google i prilagođen je SEO potrebama uz upotrebu odgovarajućeg PlugIns, brz je, ima hiljade urađenih Tema od strane profesionalnih timova iz domena Web programiranja i Web dizajna.

Wp Korisnici